Za kraj ove radne sedmice za vas smo pripremili jednu jako zanimljivu i interesantnu mozgalicu koja će vas vjerujemo itekako prikovati za vaše mobilne uređaje ili laptope. Mozgalice su jako dobre za vježbanje i razvijanje moždanih vijuga ali isto tako i za razvijanje takmičarskog duha koji danas skoro i da ne postoji. A i pored toga što su baš korisne za mozak, mozgalice znaju biti i jako zabvne i mogu vam upotpuniti vrijeme i to na više nego koristan način. Sve što treate da uradite jeste da pogledajte današnju mozgalicu i pokušajte je riješiti.

Znamo da jako volite testirati svoj vid, ali i to koliko vam brzo rade moždane vijuge i ovo je više nego pametna odluka sa vaše strane da se malo pozabavite i sa ovim stvarima u životu. Potrudili smo se da vam pronađemo još jednu u nizu zanimljivih optičkih varki koje su danas i više nego popularne na društvenim mrežama. Naime, ovoga puta među mnogim žirafama, vreba jedna zmija a vi je samo trebate da pronađete što prije.

Autor ove ilustracije Hidden Duc se pobrinuo da vam još dodatno zakomplicira zadataka, te je zmiju nacrtao u istim bojama kao i žirafe.Ukoliko vam ovaj zadatak zvuči previše jednostavno, pokušajte pronaći zmiju na isto vam će da dođe. Iznenadićete se kada vidite koliko vam je vremena trebalo, a možda zapravo i ne. Bitno je da znate da je poenta cijele ove priče da zmiju pronađete sami i da provjerite da li ste među ovih 5% ili ne. Pišite nam vaša iskustva u komentarima ispod.

Preporučeno