I ovaj vikend se družimo uz male mozgalice, koje će vam sigurno donijeti bar malo razbribrige u ovako tmurnim vremenima. Pitalice, slagalice i mini kvizovi su nešto što svakom od nas itekako godi, čisto da nas makne od ovih dešavanja oko korona virusa i crne hronike koja je uvijek tu negdje oko nas. 

Po društvenim mrežama itekako se postavljaju pitalice raznog sadržaja, koje znaju itekako zaokupiti pažnju, ali i dovesti do toga da se neke osobe krenu prepirati oko tačnih rezultata. Neke slike znaju biti itekako jednostavne za ponuditi rješenje na prvu loptu, ali kada se malo bolje razmisli, totalno drugačiji bude odgovor od ponuđenog. 

Onda se osoba uhvati u raskoraKU, I počne da krivi samu sebe kako to rješenje nije vidio ranije, ali to je i poenta ovakvih slagalica da se osoba uhvati nespremna, i da proba da što u ranijem roku riješi neka mozgalica. Za danas imamo jednu matematičku pitalicu, a na vama je da nam ponudite jednostavno matematičko rješenje. Na kraju ćemo reći, da današnja mozgalica ima 4 moguća rješenja. Da li znate odgovor?

Preporučeno