Poznata Srpska pjevačica Maja Marijana karijeru je započela 1992. godine sa nepunih dvadeset godina, a do sada je izdala deset studijskih albuma, ona je stekla pravo ime i prezime u svijetu estrade, i malo ko da ne zna za nju.  Ona je postala popularna pod umjetničkim imenom, a malo ko zna da je njeno pravo ime i prezime Marijana Radovanović.  Pjevačica je rođena 1972. godine u Beogradu i ima dvije kćerke, koje su danas več prave djevojke, ljepotice na majku. Stariju kćerku, Anđelu, dobila je u braku sa Željkom Stefanovićem, a mlađu, Milicu, iz vanbračne zajednice sa Mladenom Šmakićem.

Prije nekoliko godina domaća javnost ostala je u šoku kada je u medije dospjela informacija da je Maju bivši muž Mladen Šmakić istukao, i to na mrtvo ime, zbog čega ga je prijavila policiji. Koliko god da ga je voljela u tom trenutku, ona je jednostavno morala to uraditi, zbog stepena svojih jako velikih i dubokih povreda.

Počeli smo da se svađamo u kolima zbog neke sitnice, ništa nije slutilo da ćemo se malo žešće posvađati, a kamoli da će doći do fizičkog kontakta. Svađa je postajala sve žučnija, a mi smo vikali jedno na drugo, bili smo puni bijesa, i jednostavno se desilo što se desilo. U jednom trenutku Mladen mi je udario jak šamar da sam se skoro onesvijestila, vidjela sam sve zvijezde na nebu“,  izjavila je tada Maja Marijana u policiji.

 

Maji Marijani su, kako je pisano, konstatovane lakše tjelesne povrede u Urgentnom centru, a ona je riješila da Šmakića ne prijavi za nasilje, ipak je dugo godina braka iza njih, tako da to nije mogla uraditi prije svega zbog svoje djece. Nakon toga Maja Marijana medijima nije htela da potvrdi ovu priču, ali je apelovala na žene da ne trpe nasilje.  

Znalo se sve, ali između redova, nije htjela izlaziti sa toim informacijama u javnost. Sa druge strane, Mladen je demantovao da je bio nasilan prema pjevačici, nije je ni pipnuo, dok je papir iz Hitne pomoći, govorio drugačije. Nakon svega desila se nova neprijatnost.

Šmakić je pokazao svoju agresivnu stranu i prema pjevačicinom prijatelju, a tada je definitivno riješila da ga ostavi, tu više nije bilo povratka za njihov brak. On se prvo posvađao sa pjevačicom, pa je u bijesu krenuo da psuje Majinog prijatelja, a u jednom momentu ga je i šutnuo.