Kada su porodični odnosi u pitanju, posebno kada je naše područje Balkana u pitanju, oni su uvijek bili komplikovani, i može se reći da je malo porodica u našem okruženju koji nemaju nekih problema u porodici, kada su međuljudski odnosi u pitanju, pa tako često roditelji ne pričaju sa svojom djecom, braća sa braćom ili sestrama su u zavadi, a često takvi odnosi, još ako se u sve umiješa novac, zemlja, nasljedstvo, zna da završi veoma tragično i na stranicama crne hronike.

Nekako je posebno često da je loš odnos kada se pojavi snaha u porodici, i mada najčešće zajednički jezik ne mogu da nađu snaha i svekrva, nije rijetko da se snaha ne slaže dobro i sa ostatkom porodice svoga muža, i to je u našim krajevima već toliko uobićajeno da je pomalo postalo kao urbana legenda

Da je tako govori i ova situacija koja se pojavila na društvenim mrežama, a koju je napisala jedna žena koja se htjela požaliti na svoga svekra. Ona je napisala kako je njen muž već godinama u Njemačkoj, a kako ona živi sa svekrom i djecom u njihovoj kući. Svekar je udovac i prije nekog vremena joj je, dok je ona bila na poslu, poslao jednu poruku u kojoj je pisalo nešto što ju je izbacilo iz cipela.

Nije mogla da vjeruje da joj njen rođeni svekar predlaže ovako nešto, pa je zato podijelila njihovu prepisku na društvenim mrežama, i tražila je od ljudi da je posavjetuju kako da se ponaša i šta da kaže svome mužu koji je sada zbog pandemije spriječen da ikako dođe kući barem na kratki odmor.