Šaban Mujić (85) i njegova supruga Asmira (47) bračni su par porijeklom iz Bosne koji pokazuje da ljubav nadilazi razlike u godinama. Unatoč značajnom razmaku od 38 godina među njima, prihvaćaju svoju zajednicu i zajednički se brinu za svoju djecu iz prijašnjih veza. U studenom 2022. krenuli su u pothvat usredotočen na neobičan kamen, brzo započevši rad na novim pothvatima. Iako njihova veza traje kratke dvije i pol godine, njihovo poznanstvo seže više od dva desetljeća, a sada ih je sudbina spojila na nekonvencionalan način. Nakon 27 godina provedenih u Njemačkoj, ovaj iskusni Bosanac stekao je prosperitet prije nego što se vratio u svoju prapostojbinu kako bi na djedovom i očevom imanju njegovao egzistenciju od uzgoja ovaca.

Šaban s ponosom napominje da je izdržavao svoja tri sina i kćer iz prvog braka, jer mu je supruga nažalost preminula u srpnju 2014. U 47. godini života našao je sebi ženu i izražava ogromnu zahvalnost što je ona prisutna u njegovom životu. Kad sam spreman za spavanje, mogu se osloniti na nekoga tko će se brinuti za mene. Imamo odličan odnos, a razlika u godinama među nama nije primjetna. Još uvijek imam energiju i entuzijazam mladog čovjeka – u šali kaže Šaban. Osvrćući se na svoju vitalnost, napominje kako je mnogima teško povjerovati da je rođen u travnju 1939. godine. – Naučio sam cijeniti dobru hranu. Nikada mi nije žao potrošiti novac na nešto što mi je drago. Teletina je nešto bez čega ne mogu. Stalno sam u pokretu, radim sa životinjama i brinem o imanju. Nedavno sam raščistio pet traktora pune panjeva. Asmira mu je godinama radila kao kućna pomoćnica, a često se žalila na ponašanje svog prvog supruga. – Asmira je sa mnom počela raditi prije skoro 20 godina kada sam otišao u mirovinu.

Bila je u vrlo teškoj situaciji, sama je odgajala troje male djece. Njezin muž nije pokazivao brigu ni podršku. Sve je morala sama rješavati. Imala je snažnu želju ispravno odgojiti svoju djecu prije nego što je odlučila ostaviti ih. Šaban, uvijek uz nju, ponudio je svoju pomoć. Međutim, došla je do točke pucanja i jednog dana stigla u suzama. Povjerila se Šabanu, iskazavši da ne može dalje izdržati brak, te otkrila želju da se uda za njega. Trenutno smo zajedno godinu dana i željno iščekujemo dolazak naše nove bebe u travnju. Ona nosi naše dijete. Nadalje, srdačno sam zagrlio njezinu djecu i pružio im udoban dom. Posebno mi je drag sin njezine kćeri i tretirat ću ga kao svog. Uvjeravam svoju djecu da njihovu sreću ne ugrožava moj brak s mlađom ženom sa sela. Naglašavam da oni neće živjeti s njom, nego sa mnom.

Ona će biti ta koja će me podržati u teškim vremenima, a ne oni. U veljači ove godine, dok je Šaban čistio snijeg, ja sam nakratko otišao s mjesta događaja. Po povratku sam otkrio da je žena uzela lopatu u namjeri da mi pomogne. Po povratku kući primijetio sam da je bila vidno uznemirena, borila se da pronađe svoj glas. Dok je skupljala hrabrosti da otkrije svoju vijest, pokazalo se da joj je to teško priznanje – krvarila je, prenijela je Bosanka. S druge strane, Asmira nije predvidjela ovakav razvoj događaja. U početku sam se suzdržao od traženja liječničke pomoći jer sam se fizički osjećao dobro, unatoč određenoj nelagodi. Međutim, odmah sam prepoznala situaciju, jer sam prethodno doživjela spontani pobačaj tijekom prvog braka. Mučena tim mislima, još uvijek se nadam mogućnosti ponovnog začeća – zaključila je Asmira. S osmijehom se javio Šaban, izražavajući svoju želju da ponovno krenemo na put proširenja naše obitelji.

Preporučeno