Mi danas govorimo o islamskoj kulturi, koja podrazumeva nošenje burke ili marame na glavi. To je jako lep običaj u islamu pod kojim se podrazumeva, da devojka ili žena koja ima svog muškarca jednostavno svoju lepotu mora da sačuva za svoga muškarca, i da svoju lepotu ne deli sa drugim muškarcima. 

Od 2001 godine kako je nastao veliki haos u svetu, i kada su 2 aviona se zabila u 2 nebodera u New Yorku a koji su pripisani Bin Ladenu i islamskim zzemljama, od tada je na zzapadu jako teško nositi burku i biti pokriven uopšte. Gledaju se kroz prizmu sumnje i jednostavno se drugačije tretiraju u celom društvu. 

Međutim, u arapskim zemljama je njima puno lakše živeti, nemaju nikakvih problema, a na prostoru balkana je u Bosni i Hercegovini najlakše da se živi i proživljava takva kultura. Međutim u poslednje vreme neke žene pokušavaju da ovu kulturu i način oblačenja pokušavaju da približe celom Zapadu. 

Nedavno je u Kazablanci bio jedan festival mode, u kojoj se pojavila jedna devojka koja je gore imala burku i bila je lepo obučena u gornjem delu, a dole je imala verovali ili ne, obični minić i prelepe noge. Mnogi su jegledali u čudu,a  ko zna, možda je ovo početak jedne sasvim nove mode. 

Preporučeno