Sa svojih trinaest godina Kosta Kecmanović ušao je u povijest kao najmlađa osoba koja je počinila masovno ubojstvo. Kecmanović je 3. svibnja, na dan tragičnog događaja, bio učenik sedmog razreda Osnovne škole Vladislav Ribnikar. Naoružan s dva pištolja, nastavio je lišiti života devet učenika i zaštitara koji je bio stacioniran na ulazu. Osim ovih smrtno stradalih, Kecmanović je ranio i profesoricu povijesti te još pet učenika. To je šokantan i razoran događaj koji je ostavio trajan utjecaj na zajednicu.

Iz do sada prikupljenih informacija o ovom stravičnom slučaju proizlazi da je Kosta oduvijek bio uzorno dijete, postizao je velike uspjehe i nije pokazivao znakove bilo kakvog nedjela. Međutim, na dan uhićenja, njegov visoko cijenjeni otac, koji je radio kao radiolog, također je priveden i zadržan mjesec dana dok vlasti istražuju situaciju i prikupe izjavu od dječakove majke. Prema sadašnjim saznanjima, moguće je da je Kosta bio žrtva maltretiranja i maltretiranja, pri čemu se najveći dio krivnje pripisuje njegovoj majci.

Osim toga, Centar za socijalni rad dobio je odgovornost da ispita Kostinu obiteljsku situaciju i utvrdi je li ranije bilo slučajeva nasilja. Kostini roditelji su se rastali i imaju mlađu kćer koja ima samo 10 godina. Kako se navodi, djevojčica je bila u školi za vrijeme stravičnog čina svog brata. Medijski list “Kurir” objavio je niz pitanja navodno postavljenih Miljani Kecmanović, od kojih se prvo odnosilo na to koliko se dječak često druži s njom, da li je svjedočila nekom agresivnom ponašanju, te gdje se najčešće provodi – sa svojom otac ili sam.

Nakon što je dječak počinio užasan zločin, službenici su počeli istraživati ​​njegovu obiteljsku situaciju kako bi utvrdili je li njegova majka znala za njegove posjete streljani s njezinim bivšim suprugom. Zanimalo ih je i njezino mišljenje o tome te je li Kosta doživio zanemarivanje ili zlostavljanje od strane obitelji. Osim toga, ispitivali su majku o eventualnim traumatičnim iskustvima koje je Kosta doživio te o njegovom cjelokupnom odnosu s ocem i ostatkom obitelji. Čak su pitali što je Kosta posljednje rekao majci prije zločina i je li odnos majke prema mužu mogao imati ulogu u Kostinim postupcima zbog kojih je oplakivala cijelu zemlju.

Preporučeno