Ako je žena ikada osjetila u svom intimnom području jak svrbež ili peckanje u kombinaciji sa vrlo neugodnim mirisom koji zna da bude jako neprijatan , I koji posjeća na smrad ribe , onda je vrijeme da se sazna dosta više o bakterijskoj vaginozi koju dosta žena zamjeni sa gljivičnom infekcijom.

 

Bakterijaska vaginoza je preveliki razvoj bakterija u dijelu vagine I izaziva neugodan miris koji asocira na miris ribe. Takvu vrstu neugodnog mirisa izazziva I trihomonizija koja je prenosiva spolna bolest koju izaziva Trihomonas vaginalis oboljenje .

 

Takodje kada žene nose usku odjeću I donji veš , može da se dovoede do neugonog mirisa u dijelu vagine a to nastaje najviše zbog toga jer uska gardaroba neda da se cirkuliše zrak kroz vaginalni dio , I tako dovodi do jačeg znojenja koje nastaje prilikom tog neugodnog mirisa.

 

Doktori su rekli da je moguće da vaš vaginalni neugodan miris može da bude jak toliko da ga osoba pored vas može sa lakoćom da osjeti I da je to već problem koji morate da posjetite ljekara.