Srbija je od početka pandemije korona virusa, uradila jako dobar posao po pitanju pomoći građanima, i to u finansijskom smislu. Jako puno puta je do sada Vlada republike Srbije podellila novčanu pomoć za sve punoletne građšane Srbije, što je više nego pohvalna stvar za sve njih. Ako pogledamo okolne države, oni nisu ni jednom pomogli svoje građane sa bilo kakvom pomoći u doba korona virusa.

Svi se jako dobro sećamo maja meseca prošle godine, kada je Aleksandar Vučić zajedno sa Sinišom Mali podelio prvu pomoć od 100 evra, a nakon toga je čak i penzionerima u dva navrata povećana penzija, a i medicinskim radnicima koji su u tom trenutku pretrpeli najveći tereet je poprilično Vlada Srbije podigla osnovicu plate.

nakon toga ekonomija Srbije cele ove godine sa ekonomijom išla prema gore, tako da je otvarano sve više radnih mesta, a obežanje Vučića od Nove godine kako bi prosečna plata jako skoro mogla biti i do 800 evra, više ne zvuči tako nerealno. Tako vam danas opet donosimo jednu sjajnu vest, a to je da je svaki punoletni građanin Srbije ima pravo na još 50 evra, a sve u cilju ublažavanja pandemije korona virusa. 30 evra stiže na račune već 1 novembra, dok će ostalih 20 evra dobiti do kraja decembra meseca.

Međutim, pare će da dobiju samo oni građani koji su se prijavili na ovaj konkurs koji je bio otvoren do 1 aprila 2021 godine. Kako su iz Ministarstva najavili, prijava za 20 evra trajaće do 15 novembra, tako da svi imaju vremena da apliciraju za ovu pomoć. Vaša mišljenja o svemu?

Preporučeno