Nikola P. (21), Smederevac, ozlijeđen je zbog postupaka svog stanodavca i poduzetnika Đorđa Azarića (57). Azarić je navodno ispred stana na četvrtom katu aktivirao eksplozivnu napravu značajne razorne moći, tvrdeći da Nikola nije plaćao stanarinu i da mu je dužan 7000 eura. U eksploziji je smrtno stradao sam Azarić, dok su dvojica njegovih stanara, među kojima i Nikola, ozlijeđeni. Nikola je zadobio ozljede oba oka, zbog čega mu je bila potrebna liječnička pomoć. Iako mu je jedno oko spašeno, drugo oko je i dalje u kritičnom stanju. Njegova sestra Miljana P. (22) pretrpjela je operaciju lakta i brojne ozljede po tijelu, ali je sada na kućnom liječenju.

Nikola je trenutno u stabilnom stanju, a liječnici poduzimaju sve kako bi mu spasili oko. Kako se doznaje, on će uskoro biti prevezen iz Beograda u bolnicu u Smederevu. Otac ozlijeđenog Aleksandar P. izražava nadu u najbolje i da će sinu biti spašeno oko. U razgovoru za Kurir žali se što zbog zabrane posjeta nije mogao posjetiti sina, a s njim se nije čuo jer mu je telefon izgorio u eksploziji. Njegova se kći oporavlja, ali je pretrpjela tešku psihičku traumu i još uvijek je u strahu. Nakon detonacije, obitelj je izgubila sve – dom, imovinu, pa čak i osnovne potrepštine za svoju unuku. U očajnoj situaciji Aleksandar P. priznaje da nije od onih koji traže pomoć, ali sada je u teškoj situaciji, bez krova nad glavom i bez ideje što dalje. Glas mu drhti dok prepričava kako u trenutku eksplozije nije bio u stanu, već je bio u šetnji s unukom.

Kako smo ranije pisali, u tragičnom incidentu u kojem je učestvovao Đorđe Azarić, povređena je ćerka Miljane P. Azarić se godinama sporio sa stanarima oko neplaćene stanarine i nagomilanih računa od ukupno 60 eura. Na kraju su mu na vrata pokucali izvršitelji tražeći naplatu duga od gotovo 7000 eura. U noći incidenta Azarić je otišao u stan koji je desetljeće ranije naslijedio od pokojne majke i aktivirao eksplozivnu napravu koja je oštetila i ranila njegovu braću i sestre koji su se nalazili u njemu. Prema Aleksandru P., ovaj narativ je lažan. Tvrdi da je njegov sin Nikola P. bio podstanar kod Azarića pet godina i da je uvijek na vrijeme plaćao stanarinu, čak i kad su se kći, unuka i on sam doselili k Nikoli.

Najamnina je iznosila konstantnih 60 eura, a svi računi su se plaćali davanjem novca izravno Azariću, koji je bio zadužen za njihovo rukovanje. Ostaje nejasno jesu li ti računi stvarno plaćeni. Otac žrtve izrazio je užasnutost groznim postupcima nasilnika rekavši da je “strašno ono što je učinio”. Dodao je i da je Đorđa vidio nekoliko puta tijekom pet godina koliko se poznaju, te da je ponekad dolazio u njihov stan na kavu. Otac je napomenuo da je Đorđe prema njima uvijek bio ljubazan i ljubazan, te s njim nikada nisu imali problema. Nadalje, žrtva mu nikada nije ništa prigovorila, ali je spomenuo da je Đorđe bio sklon razgovoru i da je znao postati dosadan. U ispovijesti Aleksandra P. doznaje se da je brava na vratima stana bila promijenjena.

Preporučeno