Danas se opet malo dotičemo popularnog Bil Gejtsa, najkontroverznijeg bogataša na svijetu, koji se definitivno obogatio putem svoje Majkrosoft korporacije. Krenuo je još ranih 80 ih godina prošlog vijeka sa operativnim sistemima, da bi kasnije uduplirao svoje bogatstvo sa antivirusnim sistemima. Danas se novac samo množi, a on je zajedno sa svojom suprugom pokrenuo nekoliko dobrotvornih organizacija.

Pomaže gladne i siromašne u Africi, a fondacije njegove supruge jak opuno rade na pomaganju žena koje su oboljele od tumora dojke. Kako je krenula cijela priča sa covidom 19, Bil Gejts se aktivno uključio u pronalazak vakcine za borbu protiv ove teške bolesti. Uložio je do sada preko 10 miliona dolara u svoj labaratorijski tim, koji vrijedno radi na pronalasku cjepiva za covid 19. 

Međutim, ni on još uvijek nije pronašao adekvatnu vakcinu za ovu bolest, jer se virus kao što i sami znate, jako čudno ponaša. On je javnost u par navrata u zadnjih par mjeseci iznervirao sa svojim medijskim istupima, kada je rekao da će prvo bogati da dobiju lijek, pa tek onda slabo razvijene zemlje. Međutim, ono što je sigurno je to, da je prije par dana rekao u jednom podkastu da nema šanse da sve prođe do 2022 godine. 

Njegov radikalni prijedlog, i to bar za Ameriku, koju bi trebali slijediti svi jeste zatvaranje restorana i kafića, te se na taj način svela mogućnost zaraze na minimum. PO njemu nije uopšte potrebno da se izlazi napolje u ovakvim uslovima, koji trenutno vladaju napolju. Sve u svemu dug je proces pred nama. Vaša mišljenja?

Preporučeno