Mnogima su danas modni uzori i drugi uzori u svakom pogledu na život, obožavaju ih, lijepi i mladi ljudi su na današnji dan ali na samom startu svoje karijere su izgledali mnogo drugačije, hajmo reći puno ružnije nego danas. Kako je napredovala moda, moderna tehnologija, tako se i Srbijanska estrada mjenjala, sa godinama je to sve bilo puno drugačije.  Danaas ćemo se fokusirati na Jelenu Karleušu, koja je bila totalno drugačija nego danas.

Najradije bi spalila ove fotke: Ovako je Karleuša izgledala na početku svoje karijere! (FOTO) Kada se prije nešto više od dvije decenije Jelena Karleuša pojavila na Balkanskoj sceni, niko nije mogao ni da pretpostavi da će danas ona važiti za ženu, po kojoj se ravnaju modni kreatori pošto u to vrijeme za stil nije mnogo marila, a nije bilo ni neko baš super moderno vrijeme.

Kada se Jelena Karleuša sa svojim prvim albumom pojavila na sceni davne 1995. godine imala je samo 16 godina. Nije bila, čak ni punoljetna, svugdje je išla sa majkom Divnom Karleušom. Za svoj tadašni hit, pjesmu pod nazivom “Ogledalce”, koja ju je lansirala u orbitu slavnih i poznatih, Jelena Karleuša je snimila dosta jednostavan i nevin spot koji nam otkriva Srbijansku pjevačicu u totalno drugačijem svjetlu.

Duga plava kosa je očigledno Karleušin zaštitni znak, i ona bez toga jednostavno nikako ne može, te je i dan danas nosi, sa malim promjenama sa vremena na vrijeme. Jelena Karleuša danas pojam plava kosa  shvata bukvalno i u posebnom smislu, on joj dođe kao neki trejd mark, pa nas ponekad iznenadi i drežavo plavom bojom .

Ali, ono što na ovom snimku bode oči i što je jako specifično, jesu svakako grudi, odnosno kako ih faktički i nema nikako.Naravno, sa silnim godinama su se plastične operacije samo redale jedna za drugom, te Karleuša danas ima mnogo veća usta i jagodice, što se lijepo može vidjeti. Sigurno da je Jelena Karleuša izvršila još neke korekcije na sebi koje nisu toliko drastične i u prvi mah jako vidljive.