Danas ćemo da pišemo o jednom poznatom srpskom glumcu koji nas je napustio jako mlad, a kako ste i sami mogli da zaključite o Dušanu Pekiću koji se inače proslavio sa ulogom Pinkija u filmu “Rane”, a ono što je veoma tužno jeste da se i njegov život slično zavrišio kao i Pinkijev, odnosno tragično. On je odrastao u Beogradu u jako teškim uslovima, a kada je imao 15 godina producenti filma su ga slučajno spazili pa su mu rekli da se prijavi na audiciju, i on je to i uradio i tako je oduševio cijelu ekipu.

Mladi glumac je sanjamo da će da upiše Fakultet dramskih umjetnosti i da će postati profesionalni glumac, ali nažalost to se nije dogodilo. Dušan je 2000-te godine otišao u Kraljevo na odsluženje vojnog roka, i tamo je on u noći između 26. i 27. marta gdje je on pronađen mrtav u vojnoj kasarnoj. Inače, tada se navodilo da se on predozirao, ali sa druge strane, oni koji su ga poznavali su govorili kako je on ugušenu snu. Njegova majka koja se zove Dušanka, je 2017.godine javno govorila o smrti njenog sina, a tada je ona rekla sljedeće:

“Prošlo je 17 godina od smrti mog sina! U početku je vreme tako sporo prolazilo, a bol pritiskao. Teško mi je i danas da se prisetim toga. Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom. Imao je dosta simpatija i nekoliko devojaka. Njegova devojka Jelena Janković bila je puna života, kao i on. Žao mi je što odavno nemam nikakav kontakt s njom, volela bih da se čujemo”, rekla je ona, pa je dodala: “Dobio je novu ulogu, ali smrt je bila brža. Bio je u Kraljevu u vojsci. Prethodnog dana bila je zakletva. Preterao je sa pićem. Kad smo se rastali, otišao je sa drugom do susednog grada i nastavio da pije. Vratili su se oko ponoći u kasarnu. Kad je ujutru oficir budio vojnike iz njegove sobe, svi su morali da ustanu. Njega je ostavio da spava jer mu je bio miljenik, a i inače se teško budio”. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno