Vjerujemo da se svi sjećate situacije iz maja prošle godine kada je Aleksandar Vučić podijelio po 100 eura svim punoljetnim državljanima Srbije, i ta je vijest odjeknula kao bomba u cijeloj regiji. On je tada pokupio veliki broj poenaa kod svojih građana, koji su mu itekako vratili na izborima koji su došli u junu mjesecu, kada je pomeo komplet konkurenciju na izborima. 

Mnogi će reći da je te pare uzeo od Srbije, i da je narod faktički 80% ponovo vratio te pare Srbiji na ovaj ili onaj način, aa on je dobio jako puno političkih poena sa ovim jako mudrim potezom. Tu nije stao, pomagaao je i kulturne radnike, kao i penzionere kojima je dva puta dizaao penzije. Također je podigao i osnovne plate u javnom sektoru, a posljednji puta je to uradio prije par dana tako da je sada u Srbiji najniža plata iznosi 535 eura. 

Tako se i ministar finansija Siniša mali obratio građanima, te je rekao da je osigurano dovoljno sredstava da se obezbjedi novi paket pomoći civilnim građanima ali i privredi i to u što skorije vrijeme. Samo 1,5 milijardi eura je prošle godine ušlo u javni sektor, a ako dodamo i novo povećaanje penzija od 5,9% onda vaam je i više nego jasno koliko nam zapravo i treba sredstaava, izjavio je Siniša Mali. 

Aleksandar Vučić je rekaao da će do Sretenja biti izdvojena novaa novčana sredstvaa, koja će bitu upućena prema malim i srednjim preduzećima. 

 

Preporučeno