Krenuvši od 1995 godine, pa sve do danas, ono što je primjetno u državam bivše Jugoslavije, jeste to da su se Republika Srpska i Srbija uvijek jako dobro slagale i da nikada nisu imale bilo kakvih problema. Bez obzira ko bio predsjednik, uvijek je između njih vladalo dobro raspoloženje i sjajne relacije. Međutim, kako su na vlast došli Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, letvica je jednostavno jako visoko podignuta. 

Oni se sada itekako paze, bilo kakav važniji datum u Republici Srpskoj ili Srbiji, odmah ovlači ovog drugog predsjednika da bude prisutan na ceremoniji. Pa čak i kada je krenula cijela situacija sa pandemijom korona virusa u martu mjesecu, Aleksandar Vučić je odmah poslao 50 kamiona brašna, kao poklon Srbije prema Republici Srpskoj. I privatno se njih dvojica ližu, narodskim jezikom rečeno. 

Čim je Aleksandar Vučić u Bosni i Hercegovini, on mora makar na ručku da se vidi sa Dodikom, i otvoreno u medijima govori da Republika Srpska uvijek može računati na pomoć od strane Srbije i srpskog naroda u bilo koje doba dana i noći. Danas je tako Milorad Dodik opet kontaktirao Aleksandra Vučića i rekao mu, da je ona “napadnuta”. “Opšta je namjera muslimanskog Sarajeva da Srbija bude slaba, a to je normalno jer su isfrustrirani prošlošću”, izjavio je Milorad Dodik kasno jučer poslijepodne. 

Milorad Dodik vjeruje kako se Sarajevo okuražilo sa ovakvim stavom i izjavama, jer je pobjedio Džo Bajden, koji će biti samo produžena ruka Medlin Olbrajt, za koju se zna kakav stav ima o srbima u globalu. Više pročitajte ovdje. 

Preporučeno