I ove subote se bavimo vijestima i aktuelnostima iz regije i balkanskog područja, a kada pomenemo Bosnu i Hercegovinu, ne smijemo nikako da smetnemo sa uma Milorada Dodika, koji je obilježio protekle 2 sedmice u cijeloj regiji zbog velikog skandala u kojeg je bio uključen. Ako niste čuli već prije, primio je rusku delegaciju na čelu sa Sergejom Lavrovm, i tom prilikom mu na poklon uručio ikonu, za koju se poslije ispostavilo da je ukradena. 

Tada je izbio veliki skandal u medijima, a ne bi možda ni bilo toliko prašine dignuto oko svega, da u nju nije bio uključen prvi čovjek države Bosne i Hercegovine, i to jedan od 3 člana predsjedništva? Vrlo dobro se zna da Bosna i Hercegovina dobro ne kotira u cijelom svijetu, a sa ovim skandalom će da padne ispod Kosova i Albanije, pa zar može niže? 

On se danas ponovo oglasio pred novinarima, jer je danas dan Republike Srpske, i rekao je ovim putem, da novi predsjednik Amerike Džo Bajden ništa dobroga neće donijeti za Bosnu i Hercegovinu. On je uvjerenja kako će on napraviti da Bosna i Hercegovina jednostavno nestane, dok će Republika Srpska da opstane i da bude još jača nego prije. 

Bakir Izetbegović nema šta da traži u Banja Luci, dok isto tako misli da nema šta da traži u Sarajevu. Banja Luka je grad iz Republike Srpske, a ne iz Bosne i Hercegovine. 

 

Preporučeno