Moramo da kažemo kako u posljednje vrijeme imamo priliku da čujemo neke loše vijesti koje su najčešće vezane za muzičke zvijezde. Svjesni smo i sami toga, da muzičke zvijezde ponekad žive na ivici ludla, mnogi od njih silnog pritiska uzimaju nedozvoljene supstance, brzo voze, pa se onda dese jako nepredviđene situacije, koje se završe tragično po njih. Jako je puno takvih slučajeva u svijetu muzike, a na veliku žalost mi danas imamo vijest koja je povezana sa domaćom estradnom scenom. Najnovija vijest nam stiže iz Italije.

Ivan Dragičević je poznati muzičar koji je pronađen mrtav, a imao je samo 39 godina i njegovo tijelo pronađeno je u blizini Monteko Mađore. Policija je Ivana tražila od 2. septembra prošle godine a svoje dokumente je ostavio kod kuće a Ivanova maka obavijestila je policiju o njegovom nestanku 1. septembra ali istraga pokrenuta tek narednog dana. Naprotiv, njegovo beživotno tijelo nije pronašla policija nego slučajni prolaznik koji je u tom momentu šetao šumom. Gradonačelnik Montekio Mađara je izjavio kako su bili angažovani policijaci i vatrogasci u potrazi Ivana ali na veliku žalost krajnji ishod nije bio pozitivan. On je iskoristio priliku te ovim putem izjavio saučešće porodici te da će čekati rezultate obdukcije kako bi se saznao uzrok smrti ovog mladog pjevača.

Ivan je bio član benda “Eteral LUS2 i bio je gitarista a bend je trebao nastupati ali je nastup otkazan jer se Ivan nije pojavio. Mladi pjevač bioje porijeklom iz Srbije ali posljednje četiri godine je proveo sa majkom. Mnoge je iznenadila njegova smrt iznenadila jer je imao sa svima jako dobre odnose i ni sa kime nije bio svađi. Nakon ovog nemilog događaja od Ivana su se oprostili i članovi benda. “Ćao, Ivane, tvoj osmeh i zvuk tvoje gitare će nam zauvek nedostajati. Bilo nam je zadovoljstvo poznavati te i deliti s tobom snove u stihu i zato ćeš zauvek ostati u našim srcima. Nikada te nećemo zaboraviti”., objavili su na svom fejsbuk profilu.

Preporučeno