Vjerujemo da ste jako puno puta do sada razmišljali kada ste gledali neki film kako je to živjeti život jednog milionera. Međutim, da li ste ikada razmišljali koliko zapravo ima milionera u Srbiji, a da nisu mafijaši, dileri, ili da se ne bave nekim jako nezakonitim radnjama? Danas vam baš donosimo jedno takvo istraživanje, a izenadićete se koliko u Srbiji zapravo ima milionera. 

Vjerovali ili ne, najplaćeniji čovjek u Srbiji ima mjesečnu platu od 62 miliona dinara što je blizu pola miliona eura, a to iznosi blizu 778 prosječnih plata u Srbiji. Ovaj čovjek je tako prošle godine zarađivao u prosjeku po 1.446 eura u samo jednom danu. Tako je prema posljednjim istraživanjima u Srbiji otkriveno da ima blizu 28.000 milionera, to je ste osoba čija su mjesečna primanja preko 2,8 miliona dinara.

Menadžer, direktor i inžinjer su 3 najčešća zanimanja koja imaju milione na svojim računima, a 88% su muškarci u pitanju. 4.969 milionera je u Beogradu, dok ih je najmanje u Vranju, samo 102. 2.993 milionera zatim živi u Novom Sadu, to jeste osoba čije mjesečne plate prelaze 1 milion dinara, nestvarne cifre, zar ne? Dalje slijedi Kragujevac sa 663 milionera, slijedi ih Pančevo 417, Zrenjanin 339, Subotica 356 milionera i tako dalje. 

Tako je poreska Uprava u Srbiji navela da je u ovu evidenciju uvršten svako, ko je imao porez na dohodak veći od 2,7 miliona dinara. Vjerovali ili ne, to je čak trostruko veća zarada od trogodišnje prosječne plate u Srbiji.  

Preporučeno