Svi jako dobro znamo da još od davnina svinjska mast se koristi u kuhinji, a da li ste znali da možete koristiti svinjsku mast kao lek? Razna su mišljlenja kada je ovo u pitanju i zato je svinjska mast nezasluženo zapostavljena jer je smatrala nezdraovm ali to je pogrešno mišljenje. Ono što su velika istraživanja pokazala jeste da svinjska mast sadrži zasićene masti koje mogu biti jedan od uzročnika povećanog nivoa holesterola u krvi.

Iako se konzumira umereno i na odgovarajući način ona je izuzetno lekovita pogodna je po zdravlje i može da se koristi kao lek. Na veliku sreću mas se danas sve više i više koristi u različite svrhe. Svinjska mast sadrži oleinsku kiselinu, mononezasićenu masnu kiselinu koja štiti srce, kardiovaskularni sistem, a također štiti organizam i od malignih oboljenja. Pored toga, svinjska mast sadrži i stearinsku kiselinu, za koju je dokazano da snižava holesterol. Sadrži i linolnu i miristinsku kiselinu, za koje je dokazano da jačaju imunitet.

Sada saznajte za šta je sve dobra svinjska mast kao lek, kako se pravi, koji domaći kozmetički proizvodi su na bazi svinjske masti, kao i to kako se koristi svinjska mast u lekovite svrhe.

Svinjska mast u 9 voda. Sigurno ste čuli za ovaj izraz, a sada ćemo vam objasniti o čemu se radi. Radi se o tome da svinjska mast kao lek pre upotrebe treba da bude oprana u 9 voda. To je upravo iz razloga da bi se isprale sve nečistoće koje nastaju tokom njenog otapanja. Ostatak teksta pročitajte ovde. 

Preporučeno