U poslednjih par dana ne prestaju nam stizati loše vesti iz Severnog dela Evrope. Jako velike poplave su pogodile Nemačku i Belgiju, a i Holandija je ove nedelje itekako na udaru sa jako velikim vodenim bujicama, I u Srbiji također u poslednjih 5 dana zabeležen jako veliki broj poplava, a kiša i veliko nevreme se očekuje do utorka. 

Tada se opet očekuje poboljšanje cele vremenske situacije u celoj regiji, Međutim, nikako dobre vesti nam ne dolaze izz Nemačke, gde je do sada poginulo preko 200 osoba a za vikend je sve društvene mreže obišla slika i video novog kanvelara nemačke, koji je zamenio Angelu Merkel, a koji se smeje kada se čita izzbveštaj o trenutnoj situaciji u zemlji koja je više nego očajna. 

Sada je pukla i brana na reci Rur, te se nakon ove velike poplave broj žrtava popeo na 135 prenosi Dojče Vele. U Belgiji će tako 20 juli biti proglašen za dan žalosti u ovoj zemlji. Na severozapadu nakon velikih oluja i polava, jako veliki broj ljudi se i dalje vodi kao nestali. 

Tako je u petak prijavljeno da je nestalo čak 1.300 osoba, ali kako policija javlja, taj broj iz sata u sat se radikalno smanjuje. Mnogi putni pravci su za sada zatvoreni, a kako sve izgledajte, pogledajte u nastavku videa. 

Preporučeno