Kad je Nataša Kampuš imala samo deset godina, odveo ju je Wolfgang Priklopil i držao u zatočeništvu osam godina. To se dogodilo unatoč činjenici da je njezin zatvor bio samo 100 metara udaljen od vlastitog doma. Nataša je imala teško djetinjstvo, živjela je s majkom i ocem koji isprva nisu bili u braku, ali su se na kraju rastali. Imala je i starije sestre i sestrične koje su živjele s njom u Beču. Jednog dana Nataša nije otišla u školu, a svjedok je vidio kako je neki čovjek i vozač autobusa tjeraju u bijeli minibus.

Djevojčica Nataša je nestala, a ljudi su mislili da je pobjegla od kuće nakon svađe s mamom. Policija ju je tražila u mnogim bijelim kombijima, uključujući i onaj u vlasništvu čovjeka po imenu Wolfgang Priklopil. U njegovom kombiju nisu našli ništa sumnjivo pa su ga pustili. No ispostavlja se da je Priklopil uzeo Natašu i doveo je u šumu gdje joj je prijetio da će je dati drugim ljudima. Loša osoba je odvela djevojku i dovela je u jedno mjesto u Austriji. Smjestio ju je u tajnu sobu pod zemljom koju je napravio u svojoj garaži.

Tamo je ostala osam godina, a samo je nekoliko puta mogla izaći. Soba je bila jako stara i nitko je dugo nije koristio.Nataša šest mjeseci nije smjela izlaziti iz sobe. Nakon toga se mogla kretati samo po ostatku kuće. Tek u lipnju 2005. smjela je izaći u vrt. Dok je bila zatvorena, nije dobivala dovoljno hrane i jako je mršavila. Nataša je također bila maltretirana tako što su joj brijali glavu i tjerali je da hoda bez odjeće.

Preporučeno