Miljana Kecmanović, 46-godišnjakinja i majka Koste Kecmanovića, 13-godišnjeg dječaka koji je tragično ubio devet učenika i stražara dok je ranio još nekoliko osoba u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, ispitana je. više od tri sata u Policijskoj stanici “29. novembar” u srijedu popodne. Ovaj incident je ostavio zajednicu u šoku i nevjerici, što je navelo vlasti da preduzmu brze mjere u istrazi ovog slučaja.

Uprkos razornoj prirodi događaja, vlasti su odlučne da prikupe što više informacija kako bi spriječile da se slične tragedije događaju u budućnosti. Kao takvo, ispitivanje Miljane Kecmanović je sastavni dio istrage, jer vlasti nastoje da otkriju sve moguće razloge ili motivaciju za postupke njenog sina. To je težak i svečan zadatak, ali zadatak koji se mora poduzeti kako bi se osigurala sigurnost i dobrobit zajednice.

Žena koja je prisustvovala ročištu bila je majka učenika koji je 3. maja donijeo pištolj u školu i izvršio smrtonosni masakr. Tokom čitavog postupka bila je vidno emotivna i nije mogla da obuzda suze. Žena je bila stalno uznemirena, vidno se tresla i plakala. Ona je otkrila da nije spavala otkako je njen suprug Kosta počinio gnusno ubistvo školskih drugova i školskog čuvara, kojima je ranije iskazivao naklonost. Nije pokušala da sakrije da su i ona i njen suprug bili u izuzetno teškom psihičkom stanju, kao i njihova mala kćerka, koja je trenutno na njihovoj brizi.

Žena je sarađivala sa policijom, odgovarala je na sva njihova pitanja i priznala da je stalno provjeravala svaki aspekt svog života u potrazi za greškama. Ona je objasnila da su ona i njen suprug zajedno više od 15 godina i da su se trudili da svoju djecu, uključujući Kostinu mlađu sestru, odgajaju da budu dobri ljudi u skladnom braku. Ovu informaciju dao je izvor blizak istrazi, a prenosi medije.

Preporučeno