U nastavku današnjeg članka pišemo o Omeru Nadareviću Bihaća, poznatiji kao Omčo, nalazi se na prvom mestu na Balkanu po broju pratilaca i pregleda na jutjubu. Prema najnovijim podacima, Omčo na istoimenom Jutjub kanalu ima dva miliona i 92. pratilaca pa je tako prestigao i Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

Ono što mnogima u regionu nije poznato jeste činjenia da se Omčo sa svojim timom okrenuo i stranom tržištu, te je tako pokrenuo i kanal Fat TV, koji broji čak šest miliona i 59.000 pretplatnika. Ali, sudeći prema platformi Socialblade, kao i onom što se može videti na Omčinom stranom kanalu, Omčo je u poslednjih 30 dana imao skoro četiri milijarde pregleda, štoga stavlja u najgledanijih 100 kanala na Jutjubu u svetu, a u kontekstu jutjubera je u prvih pet! Tako se iza Omče nalazi i poznati Pew Die Pie, koji u poslednjem mesecu beleži skoro duplo manje pregleda.

Također, prema podacima se pomenute platforme Socialblade, koja uključuje širok spektar činjenica koje mogu uticati na Jutjub zaradu, Omčo na svom drugom kanalu Fat TV mesečno zarađuje između 96.500 i 1.500.000 američkih dolara. Da se Omčin uspeh ne može osporiti, svojevremeno je potvrdio i Baka Prase, koji je u svom lajvstrimu izračunao da Omčo gotovo sigurno zarađuje između 20.000 i 30.000 evra dnevno, što je i tačno, ukoliko uzmemo u razmatranje i podatke Socialblada za kanale Omčo i Fat TV. Ostatak čitajte ovde

Preporučeno