Od svih naših starijih glumaca koji su karijeru gradili za vrijeme Jugoslavije i koji su i danas u životu, jedan od poznatijih je Slovenac po imenu Radko Polič koji je glumio u mnogim filmskim ostvarenjima, a među poznatijim ulogama mu je ona iz Partizanske eskadrile, kao i iz Balkan Ekspresa.

On je nedavno objavio i svoju autobiografsku knjigu u kojoj je opisao svoje iskustvo sa kliničkom smrću. Danas je on u veoma lošem zdravstvenom stanju, a to je posljedica pušenja pa mu pluća skoro i ne rade. Ima ugrađenih osam stentova u srcu, te je non- stop priključen na kiseonik, a šest sadi dnevno radi radi inhalacije lijekova kako bi mogao uopšte biti u životu. Auotbiografiju je morao da snimi na disk i uspio je.

Otkrio je kako je bio planirao da igra još jednu ulogu na filmu, ali je zbog zdravstvenog stanja i zbog toga što je vezan za kuću sve to morao da zaboravi, osim, ako medicina ubrzo toliko ne napreduje da ga maknu sa aparata. Zbog svoje bolesti nije u mogućnosti da putuje, niti da napušta svoj dom. Četri puta je doživio kliničku smrt, te je rekao da je njegovo iskustvo kada je umro, da nema nikakvih tunela, niti svjetlostu na kraju tunela, te da poslije smrti nema ničega, samo nestaneš, ako ne uspiju da te reanimiraju, kao što su uspjeli njega u više navrata. Onda dolaziš sebi po nekoliko sati i ništa ti nije jasno te imaš problema sa pamćenjem i sa mučninom

Ostatak pročitajte OVDJE