Svjedoci smo da smo u poslednjih mjesec dana i više imali nepodnošljive temperature, i ispostavilo se tačnim ono što su meteorolozi prognozirali, a to je da je ovo ljeto jedno od najtoplijih u poslednje vrijeme, tačnije u poslednjih 50 godina. To je na kraju rezultiralo velikim sušama koje su uništile mnogo usjeva širom cijele Evrope, pa je tako dovoljno da vam navedemo jedan primjer, a to je da je Velika Britanija prije mjesec dana proglasila elementarnu nepogodu, tačnije sušu, onda bi vam valjda sve trebalo biti jasno.

Vode nije bilo skoro nigdje, a nekoliko dana u julu mjesecu, ali i početkom avgusta mjeseca ju većini zemalja temperatura je prelazila čak 40 stepeni. Pored navedenog, ono što sa tropskim vrućinama dolazi jeste i prekomjerno znojenje, koje je svima nama jako neugodno, posebno ukoliko radite na mjestu gdje nema klima uređaja, ili se nalazite u nekom dtuštvu, a vama se na odjeći ocrta velika fleka znoja. Tako je na ovu temu govorio poznati indijski dermatolof, koji ima veoma zanimljivo ali isto tako i efikasno rješenje kada je u pitanju znojenje.

Naime, on je dao savjet da ukoliko želite da se ne znojite i da se ne osjeća neugodan miris pola sata nakon tuširanja, a rekao je ovo: “Važno je da se tokom pranja regije pazuha usredsredite na čišćenje korena dlačica ispod pazuha, koje su sklone da formiraju bakterije. Po 30 sekundi utrljavajte gel za tuširanje, na svaki pazuh. Takođe, važno je da se s vremena na vreme menjate gel za tuširanje, a najbolje su kupke na bazi glikolne, mlečne ili bademove kiseline. Ti sastojci će ukloniti mrtve ćelije kože sa površine kojima se bakterije hrane”, navodi Geta Jadav. Vaša mišljenja?