Prije 2 dana Hrvatsku je pogodio strašan zemljotres koji je apsolutno bio najgori u posljednjih 50 godina u ovoj zemlji. POdsjećamo, zemljotres jačine 6,3 stepena po rihteru sravnio je Petrinju, maleni gradić u centralnoj Hrvatskoj, a crni bilans je taj da je 5 osoba izgubilo živote, od čega su dvoje maloljetnih. 

Čak je i jutros isti region pogodila opet 2 manja zemljotresa od 3,8 stepeni porihteru, tako da je narod u ovom dijelu Hrvatske i dalje u strahu od još većih i razornijih zemljotresa. Seizmolozi iz Hrvatske najavljuju da ćemo u narednom periodu i dalje imati još veće potrese u cijeloj regiji a mogli bi da budu između 5 i 6 stepeni po rihterovoj skali. Sisak i Petrinja su svakako u najvećem problemu, a slike i video klipovi i dalje obilaze cijelu ovu regiju.

Zemljotres je bio toliko jak da je zatresao i Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, kada se bukvalno sve treslo, onda samo možete zamisliti koja je bila jačina u samoj centralnoj Hrvatskoj. Bilo je i više nego žestoko, a u Sisku je zemlja i asfalt bukvalno rascjepljeno a iznutra idu gejziri vode i do 2 metra u visinu, te kako izjavljuju žitelji ovog područja, cesta je postala tečna, tako da je to sada dodatni strah kod ljudi.

Od siline udara popucali su i nasipi na Savi, tako da sada mulj i silna voda pravi dodatne probleme svim ljudima u ovom dijelu Hrvatske. Pogledajte u nastavku video klipa kako je sve izgledalo u Sisku ovih dana. Da li vi imate ideju šta bi ovo u stvari moglo da bude? 

Preporučeno