Ilona Novak, 43-godišnja Kikinđanka, sumnja da je jedna od njezinih blizanki, rođena 3. ožujka 1997. u Beogradu, ukradena iz rodilišta. Tvrdi da iz bolnice nikada nije dobila nalaz obdukcije niti otpusnicu. Nakon što je u novinama vidjela dijete koje je nevjerojatno nalikovalo njezinom sinu, pet godina nakon poroda, počela je sumnjati na prljavu igru. Zbog komplikacija u trudnoći, iz kikindske bolnice prebačena je u Beograd gdje je u sedmom mjesecu trudnoće rodila blizance. Već sljedeći dan su joj javili da je jedno od djece umrlo. Unatoč tome što joj već 21 godinu govore drugačije, njezin majčinski instinkt govori joj da je njezin drugi sin, kojeg je nazvala Endru, još uvijek živ.

Njenoj svekrvi, zaposlenoj u jednoj kikindskoj školi, obratila se kolegica nakon što je dobila novinski članak u kojem se traži donacija za operaciju oka djeteta. Članak je sadržavao fotografiju petogodišnjeg dječaka koji je nevjerojatno sličio njezinom sinu Denisu. Shrvana sličnošću, obratila se dječakovoj majci U.M. iz Beograda, radi dogovora o susretu. Tijekom dvosatnog razgovora oba dječaka, koji su se borili s oštećenjima govora i vida, besprijekorno su komunicirala. Ilona, ​​svekrva, predložila je DNK test kako bi potvrdila njihovu intuiciju, ali U.M. odbila, tvrdeći da je sigurna u identitet svog djeteta i da ga neće podvrgnuti nikakvom maltretiranju. Ilona, ​​koja sada s djecom živi u Njemačkoj, podnijela je tužbu koja je na kraju odbijena zbog nedostatka dokaza.

Slično je mladić Radivojević iz Srbije proveo život vjerujući da ga je majka napustila pri rođenju. Tek prije godinu dana otkrio je da je zapravo ukradena beba iz kruševačkog rodilišta. Mlađan Radivojević, koji danas ima 40 godina i živi u Donjem Adrovcu kod Aleksinca, proveo je život tražeći ženu koja ga je rodila i ostavila, ali i majku od koje je možda otet. Žudi za završetkom i prilikom da se suoči s pojedincima odgovornima za njegovo traumatično djetinjstvo. Iako žena koja ga je rodila u službenoj evidenciji ne postoji, Radivojević ostaje odlučan da otkrije istinu. Utvrđeno je da je Mlađan nakon rođenja 3. ožujka 1981. godine otet iz kruševačkog rodilišta.

No, pitanje tko je Mlađanova biološka majka ostalo je neodgovoreno. I sam kao roditelj, Mlađan je počeo istraživati ​​svoje podrijetlo. “Tek sam nedavno počeo tražiti”, otkrio je. Uz troje svoje djece, Mlađan je bio svjestan da je i njegova majka iz okoline Aleksinca, prema papirima za usvajanje. On i njegova supruga bojali su se da bi se njihova djeca mogla zaljubiti u djecu nepoznatog strica ili tetke. Kako bi to spriječili, odlučili su locirati Mlađanovu rođenu majku, a da o tome nisu obavijestili njegovu posvojiteljicu Vericu. – To smo radili u tajnosti da je ne povrijedimo – objasnio je Mlađan.

Preporučeno