Od kako je počeo rat u Ukrajini, ekonomska situacija u cijelom svijetu pomalo je zategnuta, a divljanje cijena u poslednje vrijeme jednostavno su postale nenormalne. U većini dijelova na Balkanu cijela goriva itekako je skočila, pa je tako negdje ona sada otipla i duplo više, tako da najviše možemo da čujemo vozače koji se svakodnevno žale, ali isto tako ono što moramo da kažemo jeste da su i cijene osnovnih životnih namirnica također dosta veće u odnosu na ranije.

Zbog svega toga najteže je onim ljudima koji rade, i koji i nemaju baš tako pohvalnu platu, ili penzije, sa kojima su i ranije jedva sastavljali kraj sa krajem, tako da samo možemo da zamislimo kako im je tek sada. Mi vam u nastavku donosimo jednu veoma zanimljivu priču koja nam dolazi iz Srbije, a koju je sa javnosti odlučila da podijeli žena po imenu Marija, koja inače radi u jednom marketu, a cijela ova priča tiče se mesa. Naime, oni su primjetili da svakog dana na kraju radnog vremena u mesnici fali mesa, pregledali su čak i nadzorne kamere, ali ipak nisu uspjeli da odgonetnu gdje meso nestaje, tako da je menadžer tog marketa odlučio da oni prate potrošače.

Tako su oni obratili pažnju na one ljude koji kupuju meso najviše, a onda nakon nekoliko dana oni su uspjeli da uhvate lopova. Tako je kasirka relča sljedeće: “Nekoliko dana posle upozorenja, otkrili smo lopova! Čovek je kupio kilogram buta, a kad sam uzela kesu da otkucam bar-kod, videla sam da je mnogo teže i da u njoj ima više od kilogram mesa”, rekla je ona, a onda je dodala i ovo:

”Svakog dana je taj čovek, menadžer obližnjeg kafe – restorana dolazio u radnju, ode do mesare i traži, recimo, 20 ćevapa. Mesar mu spakuje u papir, pa u kesu i na kesu zalepi cenu tj. bar-kod. Onda traži kilogram buta, mesar isto uradi – spakuje u papir, pa u kesu, pa na to nalepi stiker s cenom. Na kesi ostane samo jedna cena, samo cena buta, a unutra su u stvari i ćevapi! Kad dođe na kasu, ja samo otkucam to što vidim – jedan bar-kod.”

Preporučeno