Priča jedne žene koja je doživjela nešto što nikada ne bi pomislila.

Pospremala je sobu i na jednoj polici ormara je našla staru kutiju, njen muž se uspaničio i molio ju je da je ne otvara. U kutiji su se nalazila pisma od bivših djevojaka: – Jedna žena je izašla ispred svoje kuće i uvidjela 3 muškarca sa dugim, sivim bradama kako sjede u dvorištu, međutim nije ih znala.

Žena je pomislila da su gladni, i iako ih ne poznaje, pozvala ih je u svoju kuću da nešto prelazogaju. Upitali su je da li je njezin muž doma, na šta je ona odgovorila sa Ne. Nisu htjeli da uđu u njenu kuću jer nije bilo njenog muža. Kada je njen muž, u večernjim satima došao, ona mu je ispričala šta se desilo.

Muž ju je odmah poslao da ode po njih i da kaže da je on kući. Žena je odmah otišla i pozvala ih nazad, ali oni nisu htjeli da uđu zajedno pa su joj objasnili. Jedan od muškaraca joj je rekao da mu je ime Zdravlje, a imena ostale dvojice su Ljubav i Sreća pa su je poslali mužu da se s njim dogovori šta bi željeli da imaju u svom domu. Ona je ušla u kuću i rekla sve svom mužu, te je on bio oduševljen i zatražio je da u njihov dom uđe Zdravlje.

Preporučeno