IDemo danas i malo na početku godine sa malo vedrijim temama, jer nam je svakako dosta korona virusa, ali i prirodnih nepogoda poput zemljotresa ili požara. Crna hrionika svakako preovladava u svakom mogućem trenutku, ubistva, silovanja maloljetnička delikvencija, sve je to ono što nas je dočekalo i u novoj 2021 godini. 

Svi se pitamo kada će napokon da dođu malo bolja vremena, koja će nam donijeti bar malo bolji standard? To je jako teško ostvarivo, jer smo i prije ove krize sa korona virusom, živjeli jako teško. Ekonomska situacija na cijelom Balkanu bila je i više nego diskutabilna tako da i sada ne možemo očekivati neke pomake prema naprijed. Sve što nam ostaje jeste neka vjerovanja da će biti boje, ili sujevjerja koja su povezana sa dobrom srećom i sudbinom. 

Danas malo govorimo o nekim jako sitnim detaljima, koji ljudima donosi sreću, i sa mojima uz malo sreće možemo da imamo koju paru više u novčaniku. Na samom početku, prema vjerovanjima feng šui, sve p+što treba da uradite jeste to, da napravite reda u vašem novčaniku. PObacajte sve papiriće i račune koji vam stoje po 100 godina u vašem novčaniku. Onda ga prebrišite i dezinfikujte-.

Novčanice koje su papirnate lijepo posložitte, od najmanje prema najvećoj, i složite ih sve., glavu na glavu. Uvijek imajte jedan mali papirić između novčanica, u koji ste napisali neku vašu dosjetku, misao dana ili neku pametnu stvar ili stih. Vjerujte da će vam to donijeti itekakvu sreću, a ne zaboravite uvijek u novčaniku da imate i jedan novčić koji nikada ne smijete potrošiti. 

Preporučeno