Posljednjih nekoliko godina sve veći broj mladih djevojaka napušta svoju domovinu u nadi da će pronaći bolji život. Jedna od takvih je i Marina, koja živi u Kusadku, selu u blizini Smederevske Palanke. Unatoč činjenici da su brojne djevojke njezine dobi pokušale ostvariti slične snove preselivši se u Saudijsku Arabiju, samo ih je nekolicina uspjela postići. Ipak, Marina je donijela hrabru odluku krenuti na ovo putovanje.

Marina je bila odlučna u namjeri da ostvari svoj san da postane stjuardesa unatoč tome što je čula brojne priče o arapskom narodu. No, iskustva nekoliko Srba u regiji ostavila su je šokiranu i bez riječi. Započela je svoje putovanje i otputovala u stranu zemlju kako bi pohađala zrakoplovnu akademiju s velikom ambicijom. Njezina strast prema ovoj karijeri omogućila joj je da iskusi život u arapskom svijetu, što ju je navelo da provede temeljito istraživanje o običajima i tradiciji Saudijske Arabije prije nego što se preselila u dobi od 23 godine.

Marina je prevladala mnoge poteškoće kako bi se unaprijedila i uspjela u stranoj zemlji kao stjuardesa Saudia Airlinesa. Morala je puno istraživati ​​o običajima i vjeri Saudijske Arabije prije nego što se tamo preselila u dobi od 23 godine. Unatoč izazovima, Marina je bila odlučna i ustrajna. Sada se osjeća ispunjeno u svom prosperitetnom novom domu, ali nedostaju joj ljudi koje voli.

Nakon što je otišla, pomisao na povratak činila joj se dalekom i nije mogla ni razmišljati o privremenom ostanku. Izjavila je da budući da je budućnost uvijek nepredvidiva, mora pratiti svoje putovanje do kraja. Iako nije mogla dati točan raspored, njezina ljubav prema obitelji i prilika da osnuje vlastito poduzeće mogli bi je na kraju navesti da se vrati u Srbiju.

Preporučeno