Ana Brnabić je svakako jedna od najuticajnijih političarki u cijeloj regiji, koja je u svom mandatu u posljednje 2 godine uradilaa jako puno posla za svoju matičnu zemlju Srbiju. Koliko god je osporavali naa početcima njenog mandata, zbog njene seksualne orijentacije, polako su je počeli prihvatati, jer se jako dobnro zna da je Srbija, patrijarhalno odgojena zemlja. 

Kasnije su polako počeli da prihvataju to što je ona gej, i što je javno pokazala svoju partnericu, i što se na svim prijemima i manifestacijama, pojavljuje u njenom društvu. Ono što je bilo nezamislivo do prije samo par godina, ostvarilo se kada je Ana Brnabić objavila da je njena partnerka trudna, i da očekuju svoje prvo dijete. 

Oni su posjetili jednu privatnu kliniku u belgiji,. gdje su tek od trećeg puta uspjeli u umjetnoj oplodnji, i njih dvije su naapokon prošle godine postali i ponosni roditelji malog dječaka. Međutim, iako je premijerka Srbije jako uticajna, ipak ne može da promijeni neke zakone u Srbiji, tako da je njena partnerka majka, ali ona ipak ne može biti drugi roditelj, bar na papiru. Papirologija, prije svega pravi velike probleme, tako da je Ana Brnabić, sada obični straanac svome djetetu, kojeg apsolutno nikako ne pokazuju u javnosti, što je sasvim normalna stvar. 

Međutim, sada je ipak malo odlučila da pokaže neke stvari u javnosti, pa je odlučila na svom Instagram profilu da podijeli jednu fotku sa zajedničkog ljetovanja, a mališanu se ipak ne vidi dovoljno lice, što je opet normalna stvar. Vaša mišljenja o malenom dječaku?

Preporučeno