U nastavku današnjeg članka ćemo da se bavimo sa novostima koje nam dolaze sa naše domaće javne scene, a u nastavku ćemo da se fokusiramo na legendarnog pjevača narodne muzike, Šabana Šaulića koji već nekoliko godina nije sa nama, a koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Njemačkoj kada se on vraćao za Srbiju. Nažalost nije uspio da preživi, a u autu sa njim su bili i njegov klavijaturista, koji je nažalost preminuo, te njegov kum koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Ova vijest šokirala je cijelu bivšu Jugoslaviju, jer jednostavno nije bilo osobe koja nije čula za ovog pjevača koji je ostavio veliki trag na domaćoj estradnoj sceni. Na njegovoj sahrani pojavilo se nekoliko hiljada ljudi, koji su došli da ga isprate na vječni počinak, kako njegova porodica, prijatelji, tako isto i njegove kolege te brojni njegovi obožavaoci. Inače tada se pojavio i njegov vanbračni sin Robert, koji se do sada nikada nije pojavljivao u javnosti, a koji neodoljivo podsjeća na svog oca.

Jedna od najnovijih vijesti koje se odnose na legendarnog pjevača jeste da se na društvenim mrežama pojavila jedna pjesma za koju se tvrdi da je to pjesma Šabana Šaulića, koja nikada nije objavljena, a koja nosi naziv “Gde ste sada drugovi”. Evo i sami poslušajte, pa nam vaša mišljenja pišite u komentarima ispod. Pjesmu možete poslušati ovde.

Preporučeno