Influencer na društvenim mrežama na TikToku postao je predmet velike pažnje nakon što je podijelio potresno iskustvo koje je doživio dok je bio na odmoru u Hrvatskoj. Video koji je objavio o neočekivanom događaju koji mu se dogodio u Jadranskom moru brzo je postao viralan i izazvao brojne reakcije. U svojoj objavi influencer je ispričao stravičan događaj na koji je naišao dok se kupao u moru. Unatoč brojnim luksuznim brodovima i jahtama u blizini, odlučio je riskirati i zaroniti u vodu. Međutim, ono što je vidio nije ispunilo njegova očekivanja. S uzbuđenjem i nevjericom u glasu ispričao je potresan susret s, kako je tvrdio, ljudskim izmetom u moru.

Ostao je zatečen da je netko imao drskosti vršiti nuždu u istoj vodi u kojoj je on plivao. Čak je primijetio prisutnost ostataka hrane, poput kukuruza, u “neugodnoj” tvari. TikTok video ubrzo je postao viralan, skupivši više od pet milijuna pregleda i gotovo milijun lajkova. Dok su neki korisnici situaciju influencera smatrali zabavnom, drugi su ismijavali njegov izgovor. Nedavni komentar glasio je “Dobrodošli u Hrvatsku”. Ova pojava služi kao podsjetnik da neugodna iskustva na plaži mogu biti dio svakog putovanja. Međutim, također naglašava važnost održavanja čistoće i higijene javnih prostora, uključujući plaže i oceane.

Na žalost, to nije jedinstvena pojava u Hrvatskoj. Nedavno je Dubrovačko-neretvanska županija priopćila kako je na plaži Pod zidina na Korčuli došlo do onečišćenja mora zbog prisutnosti bakterije Escherichia coli i crijevne enterokoke. Zbog toga se plivanje do daljnjega ne preporuča. Dodatno, iz grada Dubrovnika potvrdili su da snimka objavljena na njihovom portalu prikazuje izlijevanje fekalija u uvali Sumartin. Na snimci koju je u nedjelju nakon obilnih oborina snimio Igor Legaz vidi se kako nečista voda kroz ispust otječe u more.

Upravni odjel dubrovačkog gradonačelnika u međuvremenu je e-poštom potvrdio da je riječ doista o fekalijama. Kako kažu iz Ureda dubrovačkog čelnika, postoji kolektor za fekalni otpad koji prolazi Šetalištem Nika i Meda Pucića. Sve otpadne fekalne vode s područja Babinog kuka dovode se u ovaj kolektor. Gradsko komunalno poduzeće Vodovod Dubrovnik doo trenutno provodi istražne radnje kako bi se otkrio izvor problema. Snimaju kanale na području Babinog kuka kako bi se utvrdilo tko je spojio oborinske vode na fekalni kolektor, zbog čega dolazi do izlijevanja za vrijeme velikih kiša.

Nakon utvrđivanja lokacije i isključenja oborinske vode iz fekalnog kolektora, riješit će se problem izlijevanja otpadnih voda iz kolektora. Tako je bilo i 28. srpnja, što potvrđuje ono što nam je jučer rekao Legaz.

Preporučeno