Danas govorimo o možda najvećoj svjetskoj zavjeri koja postoji a to je špijuniranje. Vjerujemo da ste do sada jako puno puta čuli kako vas neko špijunira, a jer ruku na srce to je jako moguće i lako ostvarljivo uz mnogobrojne mreže i načine komunikacije. Vjerujemo isto tako da ste čuli da amerikanci kontrolišu sve mreže i načine komunikacije. Da je popularni viber izmislila izraelska tajna agencija. 

Pogledajte samo kada nešto guglate na internetu za neki proizvod, i onda odete na Facebook sa strane vam odmah iskaču proizvodi koje ste guglali samo par minuta ranije. Da li vam je to čudno? Na taj način je jako moguće da neko “tamo” sluša šta pričate i radite uopšte u životu. Nimalo lagodan osjećaj, a isto tako imamo osobe koje nikako ne koriste društvene mreže, kao ni moderne telefone. 

Na taj način režu rizik na minimum. Danas govorimo o pametnim telefonima koji su glavni izvor komunikacije, i koji su jednostavno sastavni dio svakog života u moderno vrijeme. Međutim, da li smo se ikada zapitali šta to mobilni telefon ima na sebi? Visionox je firma koja je zadala veliki udarac velikim gigantima poput Iphone, Huaweija i Samsunga. 

Naime jedan ju tjuber je radio recenziju njihovog novog telefona, i ispod samog displeja je pronašao vjerovali ili ne kameru od 32MPX. Da li ste ikada čuli da ima kamera sa prednje strane koja se ne vidi uopšte? Sada smo možete zamisliti šta su prije radili i na koji način su praćene neke naše aktivnosti? Vjerujete li u teorije zavjere?

Preporučeno