Ako se o čemu pisalo u cijeloj ovoj godini, koliko veće traje, onda je to svakako korona virus i njegova pandemija u cijelome svijetu, te smo non- stop bili bombardirani sa vijestima sa svih strana svijeta o tome, kako se taj virus prenosi, na koji se način možemo zaštititi, a tu su bile i zastrašujuće brojke zaraženih i preminulih koje su stizale iz svih krajeva svijeta. Virus očito svakim danom sve više slabi, pa polako na red dolaze i neke druge teme, pa se o zdravlju počinje pričati i na neke druge načine

A kada je zdravlje u pitanju, ne možemo a da se ne dotaknemo i nazloćudnije bolesti 21. vijeka, a to su tumori, za koje i danas ne postoji pravi lijek već se svaki tretira drugačijim terapijama. Ono što je zabrinjavajuće je da se još uvijek dosta toga ne zna o nastancima tumora, a posebno da ne postoji adekvatna terapija koja može da pobijedi tu bolest i da pacijent bude potpuno izlijećen. 1923 godine je otkriven i pravi uzročnik nastanka malignih bolesti, a njegov pronalazač dobio je Nobelovu nagradu za svoje veliko djelo. Oto Hajnrih Varburg Njemački naučnik je otkrio da je antifizološki način života doveo do svega ovoga.

On je naveo da veliku ulogu u pojavi tumora u ljudskim organizmima je njihov način ishrane, posebno ako se konzumira hrana koja u sebi ima mnogo kiselih sastojaka. Nakon toga tu dolazi tjelesna neaktivnost, kao glavni uzročnik malignih oboljenja. Kiselost ćelija kod čovjeka redukuje oksigen, a manjak oksigena u ćelijama stvara kiselo okruženje. Ukoliko imate previše kiselosti u organizmu, onda ste u velikom riziku od malignih bolesti. A osnovno je , da koliko toliko spriječite i smanjite taj rizik je da smanjite unos hrane koja ima visoki nivo kiselosti u sebi.

 

 

 

Preporučeno