U zreloj dobi od 90 godina, trenutno se priprema za portret pojedinca odgovornog za guranje britanske monarhije u stanje teškog nemira.

Istini za volju, teško je prisjetiti se bilo koje istaknute filmske izvedbe Joan Collins, no njezino je ime poznato diljem svijeta. Britanska ikona u svibnju je proslavila 90. rođendan, a ne prestaje impresionirati svojim mladolikim izgledom. Odbija se povući u bilo kojem aspektu života, uključujući svoje pothvate u poslovnom svijetu, budući da je trenutno u procesu stvaranja filma usredotočenog na lik koji zapanjujuće sliči njoj samoj: Volis Simpson.

Naslov filma trebao bi biti “U krevetu s vojvotkinjom”. Utjecaj američke raspuštenice Volis na britansku monarhiju bio je nedvojbeno značajan. Ljubav koju je kralj Edward VIII gajio prema njoj bila je toliko duboka da je zbog nje odlučio abdicirati s prijestolja. Joan Collins će prikazati posljednjih 15 godina života ove modno napredne osobe, koja je slavno izjavila da žena nikada ne može imati dovoljno bogatstva ili biti dovoljno mršava. Za one koji izražavaju čuđenje nad željom Joan Collins da glumi u njezinim godinama, ova izvanredna žena je graciozno odgovorila:

Zapošljavam se jer mi je to bitno za život. Stoga se postavlja pitanje: koje su vaše spekulacije o izvoru mojih financijskih sredstava? Godine 1983., tijekom završetka prve sezone renomirane televizijske emisije “Dinastija”, u trenutku kada je Kolinsova ušla okićena ogromnim bijelim šeširom, svima je postalo očito da se odvija značajan događaj.

Portret Alexis Carrington, lukave i osvetoljubive prve supruge patrijarha obitelji Blake, udahnuo je novi život seriji, što je rezultiralo njezinim impresivnim prikazivanjem od 11 sezona. Njezin lik osvojio je publiku svojom zloćom i strateškom prirodom, što je dovelo do trajnog uspjeha serije. Tada je imala pedeset godina pa se nije morala puno truditi oko glume jer je u biti portretirala samu sebe.

Iako je “Dinastija” važila za jednu od pionirskih sapunica, nagrađena je nagradom Emmy i zvijezdom na slavnoj holivudskoj Stazi slavnih. Njezino veličanstvo kraljica Elizabeta II dodijelila joj je prestižnu titulu dame 2015. godine. Joan, šarmantna beba rođena u Londonu prije 90 godina, osvajala je sve svojim preslatkim izgledom. Toliko da je njezina majka Elsa počela izvezati riječi “Nemoj je ljubiti!” na trijemu kao mjeru opreza.

Njezin zadivljujuće lijep izgled, karakteriziran očaravajućim plavim očima i zvučnim glasom ukrašenim britanskim naglaskom, odbacio ju je u carstvo B filmova, što je impresivan podvig budući da je glumila u izvanredna 103 ova filma. Njezin talent bio je savršeno prikladn za portretiranje imućnih žena na ekranu, a njezin osobni život bio je jednako prožet raskošju, glamurom i sklonošću ukrasima poput šminke, složenih frizura, izvrsnog nakita, pomno nalakiranih noktiju i dojma autoriteta. Nevjerojatno, zadržala je tu estetiku tijekom godina, odlučivši se u novije vrijeme nositi perike, izbor koji ju nadopunjuje bez napora.

Joan Collins vodila je život pun romantičnih bježanja, upuštajući se u veze s gotovo svim filmskim partnerima koje je susrela, u rasponu od Harryja Belafontea do Warrena Beattyja. U svojim je memoarima prepričala brojne događaje o kojima je otvoreno govorila tijekom televizijskih gostovanja. Tijekom svog života pet se puta vjenčala, a rodila je troje djece. Njezin prvi brak, s irskim glumcem Maxwellom Reedom, završio je razvodom nakon što je pokušao dogovoriti njezinu prodaju na jednu večer arapskom šeiku.

 

Preporučeno