Mi danas govorimo o jednom problemu koji je više nego uobičajen u celom svetu, a tie se neugodnog mirisa nogu. Kod muškaraca svakako preovladava ovaj problem, dok imamo i kod žena sličan problem, ali u jako manjoj meri nego kod muškaraca. Mnoge osobe su jednostavno ubeđene da je to do čarapa ili obuće, ali 80% osoba jednostavno nije svesno da u stvari imaju gljivično oboljenje na nogama.

Gljivice su jako veliki problem, pogotovo ako se ne otkriju na vreme, tako da je pred vama jako veliki i dugotrpan proces dok ih se totalno ne rešite. Najbolji recept za lečenje glivica jeste soda bikarbona i sirče. Prvo pomešajte toplu vodu i sirče, te u lavoru namočite noge do 5 minuta. Nakon toga sve opet ponovite, samo umesto jabukovog sirćeta sada unutra sipajte soda bikarbonu. Nakon svega operite noge toplom vodom i dobro osušite.

Ovo treba da radite skoro svaki dan u naredna 2 do 3 meseca, dok se gljivice totalno ne ukklone. Tako vam mi danas u nastavku našeg članka donossimo savet kojeg je na svojoj društvenoj mreži podelila Linzi krombi, koja je u stvari ljubiteljka čišćenja, a koja se podijelila na ssvom proflu na Facebooku. Koliko gd naime imali lošu obuću, koja je izgrađena od jako nekvalitetnih materijala, svakaa ona sse može regulisati ako se opere na pravi način u veš mašini.

Ona se inače tako proslavila na facebooku sa svojim jako korisnim savetima koje su vezane za domaćinstvo, a itekako mogu da pomognu svim domaćicama koje imaju problema sa nekim stvarima u kuhinji i kompletnom domaćinstvu. Ona je tako dodala šampon za suvo pranje kose koje je stavila u patike, i ona je rekla da nakon svakog korištenja iste, jednostavno neće više imati neugodan miris. Također kada dođete kući, uzmite po jednu vrećicu čaja i ostavite ih u patikama preko noći, i ujutro će imati jako lepu aromu. Također i soda bikarbona itekako radi jako dobar posao za vaše noge, pa vam više neće biti neugodno da se skinete megde i uđete nekome u kuću.

https://www.instagram.com/reel/CMwFgrql1Vj/?utm_source=ig_embed&ig_rid=59571512-dfb4-4125-acdc-eb591ae02493

Preporučeno