Tema donjeg rublja inače se smatra tabu i o njoj se ne bi trebalo raspravljati, no nažalost, zbog trenutnog stanja u društvu, i dalje je osjetljiva tema. Zabrinjava činjenica da u današnje vrijeme ima pojedinaca koji odluče nositi svoje donje rublje dulje vrijeme, ponekad i nekoliko dana bez mijenjanja. To je ponašanje koje ne treba normalizirati niti prihvatiti, a važno ga je riješiti kako bismo promicali higijenu i dobre zdravstvene prakse.

Za pojedince je ključno da često mijenjaju donje rublje kako bi izbjegli moguće zdravstvene probleme. Prema riječima stručnjaka, rublje se ne bi smjelo držati dulje od godinu dana. Značajan broj žena pati od upala i posjećuje ginekologe zbog neredovite promjene donjeg rublja, što postaje još problematičnije tijekom menstrualnog ciklusa.

Prema ginekologu Momonu Nelsonu, ne postoje određena pravila o tome kada odbaciti donje rublje, ali je održavanje dobre higijene ključno. Na društvenim mrežama povela se žestoka rasprava o ovoj temi, a neki korisnici tvrde da godinama nisu kupili novo donje rublje, dok je drugima kvaliteta ispred kvantitete. Ovaj trend je zabrinjavajući jer se čini da mnogi pojedinci nose svoje staro donje rublje dulje vrijeme bez da ga zamijene. Važno je napomenuti da bi pravilna higijena uvijek trebala biti glavni prioritet kada je u pitanju donje rublje.

Prema stručnjacima, ključni korak u održavanju higijene donjeg rublja je pranje u vrućoj vodi kako bi se uklonile bakterije. Predlažu držanje stare odjeće osim ako nije neupotrebljiva. Iznenađujuće, mnogi ljudi godinama drže svoje donje rublje, a neki čak priznaju da nose donje rublje od srednje škole. Dio komentara članka otkrio je da mnogi pojedinci imaju čak i starije donje rublje od spomenutog.

Preporučeno