Popularna teniska radio postaja “Trouble Fault” ima za cilj poticanje mržnje prema najboljem tenisaču svih vremena Novaku Đokoviću kritizirajući odluku Srbina da predstavlja Srbiju u Valenciji. Inače, Novakova odluka Šri Lanka kupa je napadnuta. Samo tri dana nakon osvajanja US Opena u New Yorku, odluka srpskog asa da se pridruži srpskoj reprezentaciji na Davis Cupu u Valenciji izazvala je veliku zabrinutost u teniskom svijetu. Istinski ljubitelji bijelog sporta bili su oduševljeni Đokovićevim neumornim potezima, no bilo je i onih koji su uspjeli iskoristiti situaciju kako bi diskreditirali Srbina i negativno govorili o njemu. Američki novinar John Wertheim, koji ne krije oduševljenje Đokovićevom odlukom da unatoč pretrpanom rasporedu igra za reprezentaciju, ovim je člankom razljutio gornju mrsku stranicu.

Jedan američki novinar napisao je na Twitteru: “Kao teniska zajednica, dajemo li dovoljno hvale Novaku Đokoviću što je stigao u Valenciju na Davis Cup samo nekoliko dana nakon što je osvojio svoj 24. Grand Slam? “Osudili su Vitama, ističući da Srbin igra za reprezentacije čisto iz osobne koristi i da se u javnosti prikazuje kao heroj. “Mora igrati u Davis Cupu da bi mu bilo dopušteno igrati na Olimpijskim igrama 2024., ali ti nastavi biti poput Isusa Krista i raditi stvari koje su u potpunosti u njegovom interesu”, napisao je Trouble with Glitch. Njihova sramotna izjava izazvala je reakciju američkog tenisača Tenisa Sandgrena. “Ako predstavlja svoju zemlju… može opet predstavljati svoju zemlju”, napisao je Sangren. Njegovi komentari izazvali su bijes sramotne stranice.

“Jeste li se ikada sjahali s k… tog tipa?” rekli su američki fanovi ove stranice. Skandalozna stranica koja na Twitteru broji više od sedam tisuća pratitelja ne krije simpatije prema Rafaelu Nadalu i koristi svaku moguću priliku da omalovaži srpskog tenisača. Na naslovnoj fotografiji Stranca nalazi se uvredljiv tekst u kojem se Dekoviću upućuju najgrublje uvrede. “Novak Đoković je poznati lažljivac, trgovac nekim od najopasnijih i opetovano razobličenih zdravstvenih besmislica, promotor prijevara i stručnjaka, te sumnjivi simpatizer fašizma. Mnogi ljudi ne misle da zaslužuje poštovanje – ne samo zato što može dobro igrati tenis, naravno – ali ne koliko glasno vrište njegovi agresivni, poludjeli navijači”, stoji u tekstu.

Preporučeno