Majka najpoznatijeg tenisera iz Srbije Novaka Đokovića je rodom iz Vinkovaca, a jako je često tema medija baš zbog svoga sina. Inače, njeni roditelji su Slavoniji, ali su se tokom mladosti oboje preselili u Beograd, gde su se venčali i gde je rođena Novakova majka.

“Po nacionalnosti sam Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. U istom mestu je rođena i moja bivša supruga, Novakova baka. Tamo smo se upoznali i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli da služe. Ja sam došao u Beograd, ona ona je još išla u školu, pa smo se kasnije venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Ja sam uvek govorio da sam Jugoslovenka ili Hrvatica, nikad nisam bila Srpkinja. Dijana je rođena u Beogradu i tamo je odrasla – rekao je jednom prilikom Novakov deda Zdenko Žagar.

” Normalno je da će više biti naklonjen Srbima i nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavljao kao Hrvat. Ni to niko ne bi prihvatio. Isto bi ga zvali. .Pre nekoliko meseci javio mi se rođak koji živi u Vinkovcima da me pita gdje je rođena Dijana. Dakle, u Hrvatskoj se o tome raspravlja” – dodao je Zdenko, koji već neko vreme nije u kontaktu sa kćerkom jer on i njena majka su se razdvojili.

“Dajana me je okrivila za razvod i to ne može da mi oprosti. Verujem da je za razvod uvek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv, toliko je i žena. Međutim, moja ćerka to nije mogla da shvati. i potpuno se udaljila od mene” – otkrio je. Ostatak ovde.

Preporučeno