Kako ste i sami po naslovu mogli da zaključite naša današnja priča odnosi se na trenutno najaktuelniju temu u svijetu, a radi se o smrti kraljice Elizabete II, nakon čega su se u medijima potegle neke priče koje se odnose na kraljevsku porodicu i na njihove međusobne odnose. Inače, nako 70 godina kraljičine vladavine, na tronu se sada nalazi njen najstariji sin, tačnije Čarls III.

Jučer je kraljica sahranjena, kraj njenog supruga Filipa, čiju smrt ona nikada nije mogla da preboli, i nikada nije mogla ma koliko se trudila da sakrije tugu. Sada su ljudi koji su njoj bili jako bliski otkriuli da je njoj nedavno preminuo pas Kendi, kojeg je ona mnogo voljela i za koga je bila jako vezana, a on je bio rase Korgi, i uz kraljicu je bio punih 18 godina. Iako su mnogi pretpostavili da je to za nju bio veliki udarac, što se moglo i očekivati, sada je javnost saznala da je ona tog dana kada je primila ovu tužnu vijest bila potpuno neutješna.

Dejli mejkl inače prenosi sljedeće: “Kraljica je odavno poznata po svojoj neizmernoj ljubavi prema korgijima, a gubitak njenog najstarijeg psa teško ju je pogodio i rečeno je da je zbog toga bukvalno bila “izbezumljena”, napisali su oni, ali su napomenuli i to kako je pas uginuo u Balmoralu, gdje je i kraljica inače provela svoje poslednje dane, a pisali su i:

“Veći deo kraljičinog života važilo je nepisano pravilo da se njeni psi sahranjuju tamo gde uginu, tako da se poslednja počivališta njenih ljubimaca nalaze u Vindzoru, Sandringemu i Balmoralu. Obično sama kraljica nadgleda sahrane u pratnji svog glavnog baštovana. Kasnije bi bio postavljen nadgrobni spomenik sa imenom psa, datumom rođenja i smrti i odgovarajućim natpisom. Ali nakon smrti Kendi, organizovala je da posmrtni ostaci psa budu prebačeni u London kako bi bili sahranjeni u Vindzor sa još jednim njenim dugogodišnjim pratiocem, Vulkanom, koji je preminuo 2020. godine”. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno