Otac Predrag Popović postao je istaknuta osoba u medijima i na društvenim mrežama zahvaljujući svojim čestim istupima u kojima raspravlja o raznim temama vezanim uz vjeru, socijalnu i obiteljsku problematiku, dajući vrijedne savjete. Nedavno je podijelio razgovor koji je vodio sa ženom koja je bila nezadovoljna svojom svekrvom, ponudivši uvid u to kako se bračni parovi mogu nositi s takvim situacijama. “Često mi dolaze mladi parovi s obiteljskim problemima, a šogorica bi znala reći nešto poput ‘Rekla sam svekrvi, ali jednostavno ne ide…’”, započeo je priču otac Predrag prije nego što se ubacio: “Ali što je vaše odnos s vašom svekrvom?” Ovo pitanje potaknulo je ženu da prizna da nema veze izvan obiteljske veze.

Otac Predrag potom je objasnio kako se nositi s predisponiranim negativnim odnosom između svekrva i snaha, naglašavajući važnost preoblikovanja situacije i pristupanja s pozitivnim načinom razmišljanja. Dotična žena je majka govornikovog muža. U razgovoru s paterom Predragom Popovićem savjetovao ju je da se suprug nosi sa situacijom. Spiker se kasnije prepričao svađu na njihovom Facebook profilu, istaknuvši da je to bila prva veća svađa koju su riješili. Govornik je također jasno stavio do znanja da je rasprava o stvarima s njihovim roditeljima međusobna odgovornost. Kada je riječ o muževljevoj majci, govornik je napomenuo da vlastitoj majci može reći bilo što bez straha od posljedica, ali da muž to ne može učiniti s majkom.

Govornik je dodao da je majčina ljubav bezuvjetna i da ako žena kaže nešto što se može krivo shvatiti, to može izazvati neugodnu situaciju. Na kraju je govornik u dvije rečenice sažeo glavne točke rasprave. Moja je odgovornost iznijeti na vidjelo svaku pretjeranu upletenost mojih roditelja u moj brak, u čemu oni ne bi smjeli sudjelovati. Slično tome, moja žena je prisutna kako bi komunicirala s vlastitim roditeljima kako bi izbjegla uplitanje u našu zajednicu.

Preporučeno