Svaka domaćica ima problem u svojoj kuhinji ili kupaonici, pa ne zna kako odstraniti sav nakupljeni kamenac kojeg je nemoguće skinuti sa nekih površina. Kada je riječ o nekim mrljama koje ne možemo ukoniti, vjerujte da su tu sve prirodna sredstva koja će riješiti muke svake žene.

 

Ovo je veoma lako za pripremiti vjerujete. Bijelo sirće zagjte samo neka 3 minuta na vašem šporetu, pa ga prespite u posudu sa pumpicom, u to dodajte jednu šolju tečnog sapuna I sve zajedno promućkajte.

 

 

Ovu smjesu koju ste pripremili, stavljate na određeno zaprljano područje I pustite da odstoji par minutia samo prebrišete nekom krpom za čišćenje. Svako od vas u kuhinji ima sigurno, sodu bikarbonu, limunsku kiselini ili sirće, tako da ne morate trčati u kupovinu I davati novac na neka hemijska sredstva.

 

Osim što ćete da uštedite novac, vi ćete prije svega da sačuvate svje zdravlje od svih tih silnih hemikalija. Kada je riječ o kamencu, to baš jednostavno možete da odstranite, tako što ćete uzeti na taj dio staviti kljucale vode pa zatim posuti sa limuntosom I ostaviti samo par minuta vidjet ćete odma kako kamenac sam nestaje.