I danas se bavimo vijestima i aktuelnostima iz regije, a kada pomenemo Balkanska dešavanja, ne smijemo nikako da smetnemo s uma jeste Milorad Dodik, koji je obilježio proteklih period u cijeloj regiji zbog velikog skandala u kojeg je bio uključen, i to na više nego banalan način. Podsjećamo, ko slučajno nije upoznat, on je u Banja Luci dočekao rusku delegaciju na čelu sa Sergejom Lavrovim.

On je tu priliku iskorostio da mu pokloni ikonu, za koju se ispostavilo da je u stvari ukradena, što je dovelo do velikog skandala. Ono što je najtragičnije je to, da se samo nakon par dana shvatilo da je ikona ukradena u Ukrajini, i rusi su apsolutno bili van sebe od ljutnje, jer se jako dobro zna, da oni nisu nikako u dobrim odnosima sa Ukrajincima u posljednje 2 decenije.

Vladimir Putin je poprilično ljut zbog ovog poteza, ukradenu ikonu vratio je odmah nazad u Bosnu i Hercegovinu, a Milorad Dodik se iznenadno razbolio, jer je rekao da je bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivna. Tek je prije neki dan izašao izt bolnice, i odmah je opalio po BH medijima kako su oni krivi za ovoliku hajku na njegovu glavu. 

Sada su mediji u Bih iznenada došli do podatka koliko je zapravo koštala ta ukradena ikona, i prosto nećete vjerovati o kojoj se cifri tu zapravo radi. Vjerovali ili ne, vrijednost ukradene ikone je 12,5 miliona eura. Vaša mišljenja o svemu ovome?

 

Preporučeno