Jovana Joksimović je jedna od najpoznatijih voditelja u cijelom regionu. Njen jutarnji program na Prvoj TV je gledala cijela regija, i ona je u kombinaciji sa Srđanom Predojevićem činila stvarno dobar tandem, i definitivno su se sjajno nadopunjavali.

View this post on Instagram

Kolegama, profesiji, prijateljima, Kada neko dobije otkaz preko Instagrama (zašto ne preko Tik toka?), i to kroz objavu koja ne sadrži ni jednu tačnu činjenicu, mora sebi da postavi sasvim logično pitanje – šta sada? Prvo, Srđan Predojević i ja danas zaista dugo nismo znali da li smo zaposleni na Prvoj TV, jer nikakvo obaveštenje o prekidu radnog odnosa nismo dobili, ni pismeno, ni usmeno, osim ako se u "obaveštenje" ne računa to što je ‪u ponedeljak ujutru‬ obezbeđenje fizički onemogućilo Srđanu da uđe u zgradu Prve TV i obavi svoj posao. Tek posle Instagrama on je dobio rešenje o otkazu, a ja izgleda "upozorenje pred otkaz"!?  A  "upozorenje pred Instagram"? Zašto nije stiglo? Drugo, kada neko, na Instagramu, ustvrdi da nas dvoje više ne radimo "zbog nepoštovanja radne obaveze", a prethodno nas je onemogućio da tu obavezu ispunimo, jasno je ne samo da otvoreno laže, nego i više od toga. Da zaista želi da nas na toj televiziji nema, i da ima nameru da ne bira sredstva, ne bi li taj cilj ostvario. Sa samim prestankom radnog angažmana na Prvoj TV, ni Srđan, ni ja, nemamo nikakav problem. Bili smo i na drugim televizijama, odlazili sa njih, i taj proces doživljavamo kao nešto najnormalnije na svetu, proces u kojem ljudi koji vode televizije, i profesionalci koji u njima rade, u nekom trenutku mogu da imaju i različite planove, i različite želje. Rastanak je, u tom slučaju, najprirodnija stvar, i dešava se i bez ljutnje i bez teških reči, a pogotovo bez laži, to jest, bez nepotrebnog pokušaja pronalaženja opravdanja. Mogao je vlasnik televizije najmirnije da nam kaže ono što nedeljama već priča po gradu – da smo mu nas dvoje, jednostavno, preskupi. Taj argument bismo bez reči prihvatili, ljudski bismo se s njim pozdravili i mirno otišli. Njegova je televizija, ima prava da seče troškove, baš kao što ima pravo da se odrekne emisija za koje smatra da su mu nepotrebne. Ono što nema prava, i oko čega se jesmo sa njim sukobili, jeste da emisije koje su nečiji autorski projekat – a Jutro sa Jovanom i Srđanom jeste baš to, naš autorski projekat – on uređuje, određuje ko će da ih vodi i meša se, samim tim u njihov sadržaj.➡️➡️➡️

A post shared by Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic) on

Međutim, nedavno je i njen suprug Željko Joksimović osnovao privatnu televiziju, koju je nazvao K1, i odmah je njoj ponudi mjesto glavnog i odgovornog urednika na svojoj televiziji. Ona je tada to odbila, ali sada nakon samo par mjeseci sve se okrenulo. Ona i Srđan su dali otkaz na Prvoj TV tako da su sada na pauzi, a ponudili su im se RTS, K1 i Pink televizija gdje su radili punih 8 godina. 

Međutim ni Prva Tv ni njih dvoje se uopšte nisu oglasili saopštenjima povodom cijelog slučaja, još je rano jutros Srđan Predojević došao na televiziju da radi jutarnji program, ali mu nisu dali da uđe unutra. Šta se tu dešava, to niko ne zna, ali se zna da je jutros jutarnji program radila totalno druga osoba. Prva TV se oglasila preko Instagrama, jer je Srđan dobio otkaz, a Jovana je još na čekanju.

Napisala je poveći status, i kako je ogorčena cijelom situacijom, i ponašanje njene matične kuće prema njoj kao profesionalcu. Priča se uveliko da je vlasnik televizije govorio po gradu da su mu oni preskupi, i da traži jeftiniju varijantu, koju je pronašao u Filipu. Vidjećemo u danima koji su pred nama kako će se sve završiti. Šta vi mislite o cijeloj ovoj situaciji? Ko je u pravu, i ko je u stvari ovdje kriv?

View this post on Instagram

Blue like the sky ☀️

A post shared by Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic) on

Preporučeno