Vijest broj ne samo u Srbiji, nego i u cijeloj regiji jeste slučaj srpskog učitelja i glumca Mike Aleksića koji je optužen za pedofiliju, to jeste silovanja i to masovna, svojih učenica koje su kod njega masovno dolazile na časove glume. njegova škola glume je najbilja u Srbiji, a mnoge današnje filmske zvijezde, kod Mike Aleksića su načile svoje prve glumačke korake. 

Milica Radulović je frapirala cijelu regiju kada je prije par dana ispričala svoja sikustva sa ovim profesoriom kada je imala samo 17 godina. Odveo ju je u svoju sobu i otvoreno pitao da li se kreše? Ona je bila zbunjena i prepadnuta, pa mu je dala odgovor, jer se to podrazumijevalo kod njega. Onda joj je rekao da ustane i da se okrene, i onda ju je tapsšao po zadnjici. 

Tako je sve nekako i krenulo, a nakon toga je uslijedio i prvi seks. Omn je jako dobro koristio šok kod svojih učenica, te je većinu tako odrađivao, baš kao i Milicu Radulović. Iz dana u dan se javljaju nove glumice, za koje je govrio ako nećeš biti kurva, onda ćeš da budeš glumica. Mnoge poznate osobe su pružile punu podrđku mladoj glumici, ali su i glumci poput Borislava Lečića stale na stranu žrtava. Za sada se Mika Alkesić brani šutnjom, a određen mu je i 30 dnevni pritvor. 

Ovim povodom se javila i njegova supruga koja je također imala šta da kaže o svome suprugu. Rekla je da on uopšte nije takav kao osoba, i da su to sve izmišljotine. “Biće, šta bude, nemam komentara”, bile su njene riječi. 

Preporučeno