Petra Divac, usvojena kćerka proslavljenog košarkaša Vlada Divca našla se u centru skandala, kada joj je fudbaler Niša Saveljić (51) slao poruke i udvarao joj se, o čemu je portal iz Srbije Kurir prvi pisao. Ona se sada prvi puta nakon skandala oglasila za medije te je otkrila kroz šta je sve prolazila u periodu dok joj je Saveljić slao poruke, a koje je pokazala i svojim roditeljima

Rekla je da je razlog zašto sve govorio u javnosti prije svega taj da da glas sebi kao i svim ostalim djevojkama i ženama koje su doživjela seksualna nasilja ili uznemiravanja, a koje žene itekako razumiju i koje ostavljaju traume za cijeli život. Rekla je da je u trenutku kada joj se to dešavalo imala 21. godinu i da e to desilo u kući gdje je bila sa roditeljima gdje se osjećala zaštićeno i najsigurnije:” Poruke neprimjernog sadržaja mi je slao otac mog druga, i poznanik mog oca sa kim ima i puno zajedničkih prijatelja”, navela je Petra, te je dodala:

“Iako ja nisam odgovarala na njegove poruke, on je nastavio da piše. Toliko je bilo sve traumatično i mučno, da sam pomoć zatražila kod psihologa koja me je posavjetovala da sačuvam sve poruke jer sigurno mu ovo nije prvi put, i u slučaju da nekome budu zatrebale kao dokaz na sudu.’‘ Otkrila je Petra kako većina žena u ovakvim slučajevima osjeća neku krivicu, te počnu preispitivati da nisu one nekim svojim postupkom izazvale ovakvu reakciju. Rekla je kako je fudbaler za nju bio autoritet i da je na njega gledala sa povjerenjem i sa poštovanjem a da je on to zloupotrijebio. Nakon nekoliko seansi, kako kaže Petra, skupila je hrabrosti da razgovara sa svojim roditeljima, te je na taj način željela i da njih nekako zaštiti.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučeno