Portparol porodice dječaka za koga se vjeruje da je izvršio smrtonosnu pucnjavu u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru oglasio se saopštenjem. Ovo je prvi primjer da su objavili oglas kako bi izrazili suosjećanje i saučešće porodicama osoba koje su pogođene tragičnim incidentom.

Advokatska kancelarija koja zastupa porodicu izrazila je duboku tugu i saosjećanje sa porodicama nevino preminule djece i Draganom koji se o njima brinuo sa velikom ljubavlju. 3. maj je bio dan vječne tišine dok su tugovali za gubitkom, a oni to čine svaki dan. Porodica izražava saučešće svim pogođenima, jer smatraju da ovaj gubitak dijele svi. Zauvijek ostaju tužni zbog ove tragedije.

Važno je napomenuti da je Tužilaštvo ranije uputilo zahtev Policijskoj upravi Beograd za prikupljanje svih relevantnih podataka neophodnih za slučaj. Ovim zahtjevom obuhvaćeno je saslušanje majke osumnjičenog, razgovor sa pedagogom i psihologom iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ i sve druge mjere koje su bile potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja. Od ključne je važnosti da se poduzmu svi neophodni koraci kako bi se osiguralo da se otkrije potpuna istina o situaciji. Nadalje, kako bi se prikupilo više informacija o situaciji, nadležni su zadužili Gradski centar za socijalni rad da izvrši sveobuhvatnu procjenu porodične dinamike dotičnog 13-godišnjeg dječaka. Očekuje se da će ova evaluacija pružiti uvid u funkcionisanje porodice i da li su imali bilo kakvu prethodnu interakciju sa organom socijalnog rada ili ne. Izvještaj dobijen iz ove procjene biće dostavljen tužilaštvu kako bi se pomoglo u njihovoj istrazi.

Podsjećamo, policija je jučer saslušala majku dječaka zbog sumnje da je zanemarila i maltretirala dijete. Pored toga, dječakov otac je u zatvoru u Okružnom zatvoru od 5. maja i trenutno se suočava s optužbama za teško djelo u vezi sa javnom bezbjednošću. Na ročištu održanom u Višem javnom tužilaštvu, otac je odbacio optužbe na svoj račun i dao temeljnu odbranu svoje nevinosti.

Preporučeno