Fajzerova vakcina je napokon dostupna svima, ali doduše u jako manjim količinima od onih koji su obećavali iz farmaceutskih giganata. U Srbiju primjera radi stiglo je tek oko 20.000 vakcina, a prve osobe koje su ih primili jesu članovi kriznog štaba Darija Kisić tepalčević, Predrag Kon, kao i premijerka Srbije Ana Brnabić. 

Nakon toga je i Predrag Vulin primio istu vakcinu, ali još uvijek se čeka na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. U ostatku Evrope, ljudi puno više vjeruju fajzerovoj vakcini. mnogi državnici su do sada primili vakcinu, a mi se danas gokusiramo na Englesku i govorimo o kraljici Elizabeti. Ona ima 94 godine, i kako je krenula cijela priča sa pandemijom covida 19, ona se povukla u osamu i svo vrijeme provodi sa 3 služavke. 

Jednostavno je svjesna da spada u ugroženu kategoriju, i čuva se na sve moguće načine od covida 19. Međutim, i kada se toliko čuvate, uvijek postoji način da se nekako i zarazite. Da bi se smirili stanovnici Engleske, i da bi se dalo dodatno samopouzdanje, oni su primili prvi Fahjzerovu vakcinu, i za sada su njihovi prvi utisci jako pozitivni. 

Velika Britanija za sada prema posljednjim podacima, imaa preko 81.000 zaraaženih osobaa, bolnice su pretrpane i jednostavno nedostaje i medicinskih radnika u ovom trenutku. Tako je Boris Džonson naredio da se vakciniše preko 130.000 osoba koje se nalaze po staračkim domovima, i oni su prvi na listi za proces imunizacije. 

Preporučeno